Новина: Кметът на Пазарджик забранява бурките в общинските и държавни институции
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 12 април 2016 - 11:58:11


Бурки в ПазарджикКметът на Пазарджик Тодор Попов ще внесе в Общинския съвет предложение за изменение на Наредбата на обществения ред, с което се забранява носенето на облекло, покриващо лицето при посещение в държавни и общински институции и обекти."Взел съм това решение абсолютно прагматично. Не можем да гарантираме сигурността на хората при положение, че не се вижда кой влиза в сградите под такова облекло", каза на днешната си пресконференция Тодор Попов. Според него е редно всеки да се съобразява с местните нрави, така както и българите, отишли на туризъм по на изток се съобразяват с тези нрави, включително и по отношение на облеклото.
На нарушителите ще бъдат налагани глоби в размер до 500 лв при първо нарушение и до 1000 лв при повторно. Основната цел е гарантиране на сигурността на гражданите, мотивира се кметът.
Неговото предложение  обаче не забранява обаче бурките на обществени места, нито пък в частни търговски обекти, където също има голямо струпване на хора. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.10969 )


Време за изпълнение: 0.0672 сек., 0.0085 от тях за заявки.