Новина: Ученици от Математическата гимназия ще изследват по проекта "Еразъм +" екологичните последици от човешката дейност
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
сряда 13 април 2016 - 13:59:02


Пазарджик, От 11 до 16 април 2016 г. МГ "К. Величков" в Пазарджик е домакин на работна среща между училищата, участващи в двугодишен международен екологичен проект по програма Еразъм + (2015-2017) “REFLECT THE FACTS TO ACT” /Да се замислим над фактите и да действаме/. Партньори на  гимназията са: Зашенвалдшуле от Райнбек - Хамбург, Германия и гимназия Леганес - Мадрид, Испания.


Учениците избраха за лого на международния проект изработения макет от учениците на МГ – Моника Илиева , Виолета Ненова и Йордан Самодов. Трите училища презентираха изработени филми, представящи един типичен ден от живота на техните ученици. На 12 април в двора на МГ посадиха дръвчета и храсти. След това посетиха био оранжерии "Гимел", където учениците с интерес изслушаха лекция за здравословното хранене и отглеждането на био зеленчуци.
Целта на проекта е да се изследва екологичният отпечатък, който всеки оставя, живеейки на земята, както и да се проучат и предложат решения, които биха намалили този отпечатък. Екологичният отпечатък е разделен на четири области: жилищни условия, хранене, мобилност и потребление.
Учениците от трите партньорски училища работещи по проекта трябва да изследват своя собствен екологичен отпечатък, този на своето семейство, училище и град като Пазарджикпредложат работещи идеи как да се намали замърсяването с въглероден двуокис чрез промени в начина на живот, хранене, транспорт и потребление. Проектът трябва да помогне  на  младите хора  да осъзнаят как да живеят в хармония с околната среда.
На официалната първа среща по проекта участниците бяха поздравени от секретаря на общината Румен Кожухаров и ст. експертът по математика и информатика към Инспектората по образование - Дора Дулчева. 

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.10991 )


Време за изпълнение: 0.0694 сек., 0.0085 от тях за заявки.