Новина: 14-годишната Мариам Маврова спечели първо място на международен конкурс за млади изпълнители във Вилнюс
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
понеделник 18 април 2016 - 16:46:57


Мариам МавроваВелинградчанката   Мариам Маврова, след като спечели първо място пвъв възрастовата си група от 13 до 15 години, получи  правото да участва в надпреварата за голямата награда Гранд при джуниър на провелия се във Вилнюс  втори международен конкурс за млади изпълнители “МУЗИКАЛЕН ТАЛАНТ ЛИГА-2016 “.
Победител в гала концерта сред  седемте участници, спечелили първи места в своята категория и възраст до 15г., стана талантливата велинградчанка. В конкурса  участваха 600 деца и младежи от 9 страни - Полша,  Армения, Украйна, Германия, Латвия, Великобритания, Италия, България и Литва. Всички участници се състезаваха в 5 възрастови групи и три категории: солисти, дуети и групи.
   В рамките на конкурса се проведоха и два семинара, водени от оперната певица Номеда Казлаус и Руслан Рибаков - сценограф, актьорско майсторство и сценично поведение.

През май предстои пътуване на младата изпълнителка до Испания. Тя е член на българската делегация и ще участва в европейския конгрес на асоциацията на международните европейски  училища с музикална насоченост ИПС. На този форум България ще стане пълноправен член на организацията и Мариам ще участва в три концерта по време на конгреса и музикалния фестивал EMUSIK-2016.
Мариам Маврова

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.11021 )


Време за изпълнение: 0.0694 сек., 0.0063 от тях за заявки.