Новина: ХІ Фестивал на Белия щъркел - 15 май 2016 г.
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
четвъртък 12 май 2016 - 11:48:06

За единадесети пореден път кметство Белозем ще е домакин на фестивала на Белия щъркел. Мероприятието ще бъде официално открито на 15 май /неделя/ от 10 ч. в парка на Белия щъркел, с. Белозем, община Раковски. 
Съорганизатори на проявата са местното читалище "Просвета 1909" и "Зелени Балкани.

Фестивалът се провежда от 2005 г., когато немската фондация „ЕВРОНАТУР” обяви Белозем за Европейско село на Белия щъркел. Основната цел на мероприятието е да популяризира идеята за възможното хармонично съжителство на хората с дивата природа и да привлече повече туристи към този живописен край. През 2012 г. с. Белозем имаше честта да бъде и домакин на международна среща на представителите на Мрежата от Европейски села на Белия щъркел. Подобни събития се провеждат и в останалите 13 села на щъркелите в цяла Европа, станали известни с големите си щъркелови колонии.

По време на тазгодишния фестивал всеки ще има възможност да посети щандове за ръчно изработени сувенири и да опита продукти от местни производители в парка на Белия щъркел, да научи как се създава ферма за калифорнийски червеи и био градинка за билки в двора на училището. Най-интересното събитие тази година ще бъде презентацията „Пътешествието на Белчо до Африка и обратно”.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.11292 )


Време за изпълнение: 0.0543 сек., 0.0050 от тях за заявки.