Новина: Велинград ще иска от правителството още минерални находища и да продаде една сграда
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
сряда 25 януари 2012 - 07:27:55


На днешното изнесено заседание на Министерски съвет кметът на Велинград Иван Лебанов ще постави въпроса за предоставяне на община Велинград на находищата на минерална вода в кв. Лъджене и Чепино, съобщиха от общината.
Кметът на Велинград ще пита също може ли да се съгласува с министерство на 


околната среда авансово плащане по проект „Канализационна мрежа, водоснабдителна мрежа по трасета на главни  довеждащи колектори в пречиствателна станция на гр. Велинград и с. Драгиново“, тъй като в момента се работи по път от републиканската пътна мрежа II-84 и частта му в обхват от входа на Велинград от Пазарджик до изход към Юндола съвпада с трасе на цитирания проект. Преасфалтирането на отсечката от републиканска пътна мрежа II-84 и частта му в регулацията на Велинград ще се извърши през 2012 г. и в 5-годишен срок няма да могат да се извършат строителни дейности. Реализацията на въпросния проект е от стратегическо значение за общината ; каква е позицията на МС по отношение на възможността за изменение на Закона за местните данъци и такси сумите от общинските бюджети, които са непосилни за общините, да бъдат заложени като такса  за събиране;
Община Велинград иска да продаде и 4-етажна сграда, общинска собственост, и желая да я продаде, но нейни ползватели са Районна прокуратура, Дирекция „Социално подпомагане“ – част от партерен етаж и 2-ри етаж, РЗИ – 3-ти етаж.. Кметът Лебанов ще иска становището на правителството.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.1192 )


Време за изпълнение: 0.0694 сек., 0.0109 от тях за заявки.