Новина: Иван Евстатиев ще бъде изправен днес пред съда в Пловдив
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
понеделник 10 октомври 2016 - 07:36:32


RИван ЕвстатиевШестнадесет свидетели са призовани да дадат показания днес в Районен съд – Пловдив по делото срещу екскмета на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в сексуално посегателство срещу 16-годишно момиче. За първото заседание са призовани и 10 вещи лица. Делото ще се гледа 2 поредни дни, съобщиха от местната съдебна палата. Евстатиев е обвинен в извършване на две престъпления – по чл. 152 ал. 2 от НК – за съвокупление с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние и по чл. 193 ал. 1 от НК - че е опил с алкохолна напитка момичето.
Неприятният инцидент е от 15 януари, когато 16-годишната Ирена Б. е прелъстена в хотелската стая на Евстатиев, като преди да бъде осъществен полов акт с нея, момичето е опиянено с водка. Делото бе изпратено в града под тепетата, след като двете съдийки в Районния съд в Панагюрище - Диана Стателова и Снежана Стоянова, председател на съда, си направиха отвод. Отвод сидадоха и съдийте от Пазарджик и това наложи Върховният касационен съд да се произнесе и да определи състав от пловдивския Районен съд. Върховните магистрати са преценили, че делото трябва да се изпрати на друг, равен по степен съд. Най-близък такъв е Пловдивският, поради което то беше възложено за разглеждане на Районен съд – Пловдив. През август делото в Пловдив бе отложено поради заболяване на адвоката на Евстатиев – Ташкена Колчева.
Вече 10 месеца бившият кмет на общините Пазарджик и Стрелча е в ареста, като на няколко пъти беше настаняван в болнични заведения - заради прекаран инсулт, заради припадък, последван от наранявания по лицето, както и заради психични проблеми. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.12428 )


Време за изпълнение: 0.0676 сек., 0.0086 от тях за заявки.