Новина: При възобновените съвместни акции за охрана на резерват „Купена” са заловени 6 коня
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
сряда 07 декември 2016 - 10:40:26


ПазарджикЗа предотвратяване на незаконна сеч в резерват „Купена” през ноември РИОСВ-Пазарджик възобнови съвместните акции за охрана, съобщиха от екоинспекцията .  


При проведена съвместна  проверка, в която се включиха служители на Зонално жандармерийско управление (ЗЖУ) – Пловдив, МВР и Районно управление Полиция – Пещера, в м. „Гирето ливадата” е заловен нарушител в момент на незаконна сеч. На лицето е съставен акт по Закон за защитените територии (ЗЗТ).
През последния месец е увеличена честотата на проверките в местности на резервата. При ежедневните обходи въоръжената охрана е заловила шест коня, натоварени с отсечени дърва. Самарите са унищожени на място. 
Поставена е нова и подновена стара маркировка, указваща границите на резерват „Купена“ по поречието на р. Стара река (пътя Пещера-Батак). Монтирана е  указателна табела  и в местността „Стоилък“. След проучване е разработен нов, пасивен метод за противодействие на незаконната сеч в резервата. Съвместните акции на РИОСВ-Пазарджик и органите на МВР продължават. 
Проверките в резерватите „Мантарица“, „Беглика“ и „Дупката“ не установиха нарушения.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.12819 )


Време за изпълнение: 0.0694 сек., 0.0085 от тях за заявки.