Новина: Половин век отбелязва ХГ “Станислав Доспевски” Пазарджик с юбилейна изложба
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
вторник 13 декември 2016 - 10:08:23


Пазарджик50 платна от художествения фонд за 50-годишния юбилей на галерията. Информационни пана ще разказват за творбата и автора ѝ
 

На 17 декември 2016 г., събота, в 16.00 часа, залите на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик ще съберат отново почитателите на изобразителното изкуство, поводът е 50 години от създаването на галерията.
Експозицията ще напомни на посетителите за дарителите, благодарение на които се гради художествения фонд. Ще си спомним за случилите се национално значими изложби и културни събития през петдесет годишното съществуване на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик.

 Целта на събитието е да представи формирането на фонда, реализираните изложби и дейността през годините, това, което отличава нашата галерия от другите. Изложбата включва знаково 50 произведения от художествения фонд, толкова колкото са изминалите години. Творбите ще бъдат придружавани от малки пана, структурирани така, че да са едновременно етикет – обозначаващ името на художника и творбата и текст – разказващ история. Използваната информация е въз основа на научния архив на галерията и личните досиета на художниците, застъпени в основния фонд. В изложбата присъстват и 8 информационни табла със снимки, които представят филиалите на галерията, информация за създателя на запазения знак на галерията Стефан Кънчев, както и табла отразяващи дейността на галерията като културен център в град Пазарджик.

Каним всички посетители, които искат да разгледат юбилейната изложба, да го направят до месец февруари 2017 г.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.12853 )


Време за изпълнение: 0.0494 сек., 0.0040 от тях за заявки.