Новина: Апартамент, автосервиз и 41огнища на сухи треви и отпадъци, обхванати от огън през последните 3 дни
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
понеделник 06 март 2017 - 12:33:43


ПазарджикЗа изключително напрегнати дни на огнеборците от региона, съобщават от Пресцентъра на  ОДМВР-Пазарджик. Само през изминалите три празнични и почивни дни огнеборците от РДПБЗН-Пазарджик са се отзовали на общо 54 сигнала.
Вчера следобед в РСПБЗН-Пазарджик бил получен сигнал за пожар в апартамент на жилищен блок в областния град. Незабавно към мястото на инцидента бил насочен противопожарен автомобил. Огнеборците бързо локализирали и потушили пожара. Пострадал е 80-годишният обитател на жилището И.Б., който е транспортиран в МБАЛ-Пазарджик, а от там в УМБАЛ „Свети Георги”-Пловдив с изгаряния по лицето.

Отново вчера към 18.30ч. постъпило обаждане за пожар в двора на автосервиз, намиращ се на изхода от Пазарджик по посока за село Ивайло. Към местопроизшествието тръгнали два противопожарни автомобила и джип с дежурната смяна огнеборци. Не след дълго огънят бил изгасен, нанесени са щети на микробус „Мерцедес” и част от кабината на паркирания до него товарен камион от същата марка. Спасени са намиращите се в близост други три товарни возила. Причината за възникването на пожара е в процес на изясняване, на мястото е извършен оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик.

За съжаление, все повече зачестяват случаите на безразборно палене на сухи треви, стърнища и отпадъци. През последните 72 часа екипите на пожарната в областта са реагирали на 41 сигнала от подобен род. Неразумното поведение на стопани на имоти, пастири и случайни граждани може да доведе до разрастването на пожарите в големи мащаби, застрашаването на горския и полския фонд. Освен това се изразходва неимоверно много човешки и материален ресурс на структурите на РДПБЗН-Пазарджик за гасене на сухи треви, стърнища и отпадъци, докато в същото време граждани могат да имат изключителна нужда от помощта на огнеборци и спасители при ликвидиране на пожари в жилища, обществени сгради или реагиране при пътно-транспортни произшествия. 


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.13406 )


Време за изпълнение: 0.0654 сек., 0.0084 от тях за заявки.