Новина: Здравна кампания организира РЗИ Пазарджик по повод 14 февруари
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
вторник 07 февруари 2012 - 15:08:23


“Любовта обича смелите, отпадат безразсъдните!”, под това мото протича кампанията на РЗИ Пазарджик по повод Деня на влюбените – 14 февруари.
Инициативите на експертите от отдел „Профилактика на болести и промоция на здраве” са насочени към учениците на възраст от 13 до 18 г. 


Тематичният акцент е върху сексуално предаваните инфекции /СПИ/, средствата за контрацепция и безопасния секс. Целта е да се повиши сексуалната култура на младежите, като при учениците от ромски произход вниманието се фокусира и върху проблема с ранните бракове.

Какви са признаците и първите симптоми на половите инфекции, пътят на заразяване и начините за предпазване – по тези въпроси днес 7-ми февруари,  в 13,30 ч здравните експерти ще разговарят с ученици от ОУ „Хр. Ботев” в Пазарджик.
На 14 февруари здравно обучение ще се проведе с учениците от СОУ „Д-р П. Берон”, а за 15 февруари е планирано безплатно тестване за ХИВ/СПИН в ЦПЗ „Човеколюбие - съвместно с КАБКИС.
Кампанията на РЗИ се реализира по Програма за превенция на ХИВ/СПИН и сексуално и репродуктивно здраве. Ще бъдат раздадени над 1000 бр. здравно-промотивни материали и кондоми.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.1343 )


Време за изпълнение: 0.0685 сек., 0.0089 от тях за заявки.