Новина: Екатерина Захариева: Искаме минималната пенсия да стигне 1000 лв., но икономиката ни трябва да изработи тези пари
(Категория: Избори 2017)
Публикувано от pamedia
сряда 08 март 2017 - 14:53:59


п„Искаме минималната пенсия да стане 1000 лв., но икономиката ни трябва да изкара тези пари, защото иначе ще ги плащат нашите деца и внуци. Обмисляме и различни видове помощ за възрастните хора – съдействие  при пазаруване или покупка на лекарства.“ Това заяви Екатерина Захариева, водачката на листата на ПП ГЕРБ в 13 многомандатен избирателен район Пазарджик, при посещението си в единствения в България дневен Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания в областния град. Захариева бе придружавана от кандидатите за народни представители Гинче Караминова, Надежда Терзиева и Николай Ангелов.


Центърът има 46 потребители, основно дами, преживели онкологични заболявания, които се събират заедно и участват в различни клубове по интереси – готварство, градинарство, фризьорство, маникюр. Медици и рехабилитатори извършват профилактични прегледи и беседи, както и различни рехабилитационни процедури. Центърът разполага и с мобилен ехограф, с който се извършват прегледи за рак на гърдата дори в най-малките села от областта.
„ГЕРБ ще се бори с фалшивите инвалидни пенсии, които ощетяват хората като вас, които наистина имат нужда от тях – обърна се Захариева към жените от центъра, на които подари цвете. – Винаги сме казвали колко е важна профилактиката в здравеопазването. Имала съм близки, които са минали по вашия път, и знам, че споделянето на проблемите след диагнозата е много важно. Раковите заболявания се лекуват с висок дух и позитивна енергия.“  Водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Пазарджикпредстави и основните приоритети в предизборната програма на партията – образование, съдебна реформа, здравеопазване.
След като научи, че центърът има нужда от нов ехограф, Екатерина Захариева обеща да потърси потенциални дарители, които да го осигурят. Тя разказа на дамите от центъра и за опита си в организирането на най-успешната благотворителна кампания в България – „Българската Коледа“.
„Доволна съм от рехабилитацията и всички останали услуги на центъра. Тук ни бият инжекции живот, дават ни здраве и щастие“, сподели със Захариева пенсионираната лекарка Елка Димитрова,  която се възстановява от онкологично заболяване.
Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания е създаден с изключителната съдействие на Гинче Караминова, кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.13440 )


Време за изпълнение: 0.0689 сек., 0.0086 от тях за заявки.