Новина: Новото Спортно училище - със специални екстри за учениците
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
вторник 11 април 2017 - 13:34:11


ПазарджикВ новото спортни училище ще бъде осигурено общежитие и столово хранене за учениците, училището ще предложи на учениците високо квалифицирана спортна подготовка, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.

"Спортът трябва да бъде приоритет, защото децата трябва да растат здрави. По отношение на спортното училище всички трябва да сме на едно мнение. Това училище го чакаме вече 20 години и не приемам мрънкания как това не може да се случи". Това заяви на днешната си пресконференция кметът. Той ще започне срещи със спортните клубове, пред които ще представи условията за обучение в училището. Кметът ще информира и колегите си от съседните общини за спортната база и подготовката, която ще осигурява Спортното училище в Пазарджик.
Приемните изпити ще бъдат в периода 21-30 юни.През следващата учебна година ще бъдат сформирани общо 6 паралелки - по две в пети, шести и седми клас в спортовете футбол, бадминтон, художествена гимнастика, плуване, модерен петобой, волейбол, джудо и бокс.

Спортното училище ни е важен проект и с оглед на другите ни важни проекти за развитието на волейбола и футбола, така че ще положим необходимите усилия да осигурим добро образование и интерес към училището, заяви още кметът.

Спортното училище ще ползва базата на училище "Георги Бенковски", поради което двете училища ще бъдат на двусменен режим на обучение. За директор на училището се споменава името на Георги Георгиев - двукратен европейски и световен шампион, медалист от олимпиадата в Атина, почетен гражданин на Пазарджик. 
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.13747 )


Време за изпълнение: 0.0702 сек., 0.0107 от тях за заявки.