Новина: Вторият Регионален фолклорен събор „Св.Константин 2017“ ще е на 29 и 30 юли
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
четвъртък 13 април 2017 - 10:44:48


ПещераСтартира подготовката на Втория Регионален фолклорен събор на народното творческо „Св.Константин 2017“, който тази година  ще се проведе на 29 и 30 юли. „Както и миналата година, така и тази нашата цел е да съхраним и развием занаятите, а също така певческият и танцов фолклор”, сподели директорът на фестивала Николай Балабанов.
Право на участие в конкурса имат всички на възраст от 5 до 105 години, а категориите са танцов фолклор, певчески фолклор, инструментален фолклор – кавал, гайда, тамбура, гъдулка. Тази година участниците ще бъдат оценявани от жури с председател Николай Балабанов  - директор на конкурса, диригент и композитор. Членове на комисията ще са д-р Бинка Добрева – народна певица, педагог и  солист на хор „Мистерията на българските гласове“, Здравко Мандаджиев – народен певец, Маестро Иванка Паунова – Диригент на АНПТ Пазарджик, педагог, инструменалист и хоерографът Боян Алексиев.

Първият Регионален събор миналата година отбеляза голям успех. Въпреки че това бе едва първото му издание, в него се включиха близо 100 групи от цялата страна, припомнят от Община Пещера..
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.13767 )


Време за изпълнение: 0.0712 сек., 0.0081 от тях за заявки.