Новина: Бъдете отговорни към другите на пътя!
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
събота 06 май 2017 - 14:00:25


ПазарджикДнес и на 8 май, когато е последният от поредицата почивни дни около Гергьовден, по пътищата на страната се очаква засилен трафик. От Областната дирекция на МВР в Пазарджик са предвидили мерки за недопускане на произшествия на пътя и организация на движението за безопасно пътуване в най-натоварените участъци. Подобни мерки, съгласувани с Агенция пътна инфраструктура, са набелязани и за последния от почивните дни - 8 май.
Най-натоварените участъци в региона се очаква да бъдат района на АМ "Тракия", пътищата Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Варвара-Велинград, Пазарджик- Пещера- Батак - Цигов чарк, Пазарджик-Панагюрище. В техните зони са позиционирани и най-голям брой автопатрули от сектор "Пътна полиция" и районните управления в областта.

Извън дните на т. нар. „голямо пътуване“, на 6 и 7 май, в часовете между 22 и 02 часа, на територията на цялата страна са планирани специализирани полицейски акции за употреба на алкохол, наркотични вещества и правоспособност на водачите. Пътните полицаи ще проверяват и за задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и винетка.

АПИ апелира шофьорите да карат разумно и да спазват правилата за движение, за да посрещнат Гергьовден щастливи и с близките си. Бъдете отговорни към другите! Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата и са тръгнали на път, за да са с близките си в празничните дни. Карайте спокойно и спазвайте необходимата дистанция, а когато движението в отсечката се разтовари не се изкушавайте да наваксвате времето с бързо каране и изпреварване.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.13914 )


Време за изпълнение: 0.0681 сек., 0.0084 от тях за заявки.