Новина: Мажоретният фестивал започва тази вечер с марш-парад
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
петък 09 юни 2017 - 13:39:32


Мажоретки

От днес Пазарджик  е домакин на Седмия  фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета господин Тодор Попов и с финансовата подкрепа на общината.

 В тазгодишното седмо издание на Фестивала ще се включат  около 520  мажоретки от 14 града, разпределени в четири възрастови групи.  18 мажоретни състава ще се състезават  в четири категории: марш-парад 100 метра с батон, марш-парад 100 метра с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена.

Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс  ще се състезава във всички възрастови групи с 94 деца.
 
Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-чаровна мажоретка; оригинална хореография;  визия;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда - Приз  "Слънчева Бесапара’".

Откриването на Мажоретния фестивал е от 18.00 часа пред Община Пазарджик на 9 юни, след което започва състезателна категория марш-парад 100 метра с батон и пом-пони.

На 10 юни от 10.00 часа състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”. Водещи на събитието са Лазар Вълчев и Александър Иванов.

Фестивалътсе реализира с финансовата подкрепа на пазарджишките фирми "РАИС" и "Захарната къща". 

Снимка: Архив Памедия от Мажоретния фестивал 2016 годинаНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.14153 )


Време за изпълнение: 0.0704 сек., 0.0075 от тях за заявки.