Новина: Пазарджишките корабомоделисти обраха медалите от Държавното първенство в Габрово
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 20 юни 2017 - 12:21:21


Корабомоделистите от Пазарджик,

На спортната база Синкевица край Габрово се проведе втори кръг от Държавното първенство по корабомоделен спорт за скоростни радиоуправляеми модели- класовете М  - така известната "Водна Формула-1“, и за радиоуправляеми копия- класовете NS. Над 50 състезатели от 10 спортни клуба си оспорваха лидерските позиции в отделните класове модели. Пазарджишкият "Модел яхт клуб" тук се представи в намален състав, но доказа, че ще „свири първа цигулка“ до финалния кръг. И за пореден път пазарджиклии затвърдиха, че клас Start си остава техен патент. Мс Димитър Марков си върна лидерската позиция - с 27 обиколки и златен медал. Среброто остана за змс Димитър Димитров - с 27, но по-слабо време и бронзът - за Владислав Кацарски-  26 обиколки. Стоян Бахчеванов остана шести.В другият пазарджишки клас- Expert, Димитър Марков във всички гонки не отстъпи водачеството си и заслужено финишира първи - с 43 обиколки, следван от софиянеца Кристиан Веселинов / на 8 секунди изоставане/, а eвропейският ни шампион от 2016 година Димитър Димитров, след няколко неудачни спирания, неохотно се задоволи - с 41 обиколки и  петото място.  Отлична форма показа и змс Петко Петков и с лекота победи в клас FSRE завоюва златото - със 125 обиколки, пред все още юношата Александър Захариев от Варна - със 120 и бронз за софиянеца Симеон Тодоров - 114, а Стефан Марков остана четвърти - със 111 обиколки. Втори златен медал Петко завоюва в клас Мini с 31 обиколки, сребро за Димитър Марков - 30 и бронз за Стоян Алексиев от Средец - с 29 обиколки. Седми тук остана Стефан Марков, но за сметка на това пък успя да се добере до бронза в клас Mono с 32 обиколки, тук победи русенеца Красимир Георгиев с 39 обиколки и сребро за Добрин Киров – 38 от Добрич. Киров се наложи с 35 обиколки в Mini Mоno, пред русенеца-31, а варненеца Иво Горанов стана трети с 28 обиколки. В клас Mini Hidro с 35 обиколки победи Станислав Христов -Габрово, следван от Иво- 30 и Петър Пандезов-София - с 13 обиколки. При изключителна интрига и атрактивно пилотиране се проведоха гонките в тимовото надбягване.
В клас Team Expert тандемът Димитър Марков-Димитър Димитров, през последните години остава непобедим и с лекота се наложи във финала с 240 обиколки, следван от сборен отбор- Захариев-Тодоров с 237 обиколки, а за бронза се пребориха софиянците Веселинов-Николов с 225обиколки.
Подобно се разрази и борбата в клас Team Mini, където Марков-Димитров грабна златото с 196 обиколки ,а за среброто се включи и Петков в тандем с Тодоров и Захариев и навъртяха само 188 обиколки, бронза тук остана отново за Веселинов-Николов с 167 обиколки. В класовете NS, пазарджишкият клуб отново не представи състезатели и медалите се разпределиха между Габрово, Харманли и Средец. Вторият кръг от Държавното загатна, че в третия - финален кръг в Пазарджик от 14 до 16 юли, ще се разгорят отново оспорвани битки за крайното комплексно класиране и определяне на Националния отбор за Световното през август в Унгария. Домакинството на Модел яхт клуб-Пазарджик ще е повод за пълна мобилизация на всички състезатели и успешно участие на юношите и в класовете NS.

На снимката - Награждаването в клас START

змс Димитър ГанчевНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.14225 )


Време за изпълнение: 0.0709 сек., 0.0092 от тях за заявки.