Новина: В бивша детска градина бе открит Дневен център за възрастни в Панагюрище
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
четвъртък 01 септември 2011 - 16:45:40


domp6te.jpgЗаложеният по проекта капацитет на Дневния център за възрастни хора с увреждания е За обслужване общо на 30 лица от различни целеви групи с увреждане 50 и над 50 % е капацитетът на открития днес в Панагюрище Дневен център за възрастни хора.
Той е разположен в свободната част на бившата филиална сграда на детска градина “Първи юни”, където се помещава и Дневният център за деца с увреждания “Дъга”.
За ремонт, обзавеждане и оборудване , които включват подмяна на дограма, изкърпване, саниране на външни фасадни стени и други, както и за избор на персонал,  за оказване на методическа подкрепа , за предоставяне на социалната услуга в срок от 12 месеца, създаване на партньорска мрежа за социалното включване на възрастните хора с увреждания и за популяризиране на проекта са предвидени общо 193 920 лв. Средствата са по ОП Развитие на човешките ресурси.
Лентата днес прерязаха зам. областният управител Ваня Минкова и кметът на Панагюрище Георги Гергинеков.
В момента в социалното заведение са настанени общо 20 лица и за още 10 се осъществява мобилна и  специализирана подкрепа в селата Бъта и Баня. 
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.147 )


Време за изпълнение: 0.0637 сек., 0.0065 от тях за заявки.