Новина: Делегация от Жодино, Беларус, посети „Асарел-Медет” АД
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
четвъртък 28 септември 2017 - 10:26:25

Панагюрище

Делегация от град Жодино, Беларус, посети „Асарел-Медет“АД на 27 септември. В Жодино се намира завода за автосамосвалите "БелАЗ", с които "Асарел-Медет" поддържа дългогодишни партньорски отношения.Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов, Ана Финджикова – директор „Човешки ресурси“, инж. Ангел Шишков – началник рудник „Асарел“ и инж. Георги Сеферинкин – началник на обогатителна фабрика „Асарел“. По време на обиколката беларуската делегация бе придружена от кмета на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кмета Галина Матанова.
Александър Шило – заместник-председател на Градския изпълнителен комитет на Жодино, Олга Кузина – началник на финансовия отдел и Станислав Якубович – заместник генерален директор на „БелАЗ“, проведоха делова среща с изпълнителното ръководство на компанията, след което се запознаха с историята и развитието на „Асарел-Медет“АД, като разгледаха двете фирмени експозиции. По време на срещата изпълнителният директор инж. Делчо Николов изтъкна приноса на „Асарел-Медет“ за съвременния облик на община Панагюрище. Той подчерта, че взаимоотношенията с „БелАЗ“ се развиват на основата на коректно и ефективно дългогодишно партньорство, което ще бъде надградено в бъдеще.

Гостите посетиха диспечерния пункт на рудник „Асарел” и видяха как работи автоматизираната система за управление на минното производство, която е последно поколение и е произведена от канадската компания Wenco. Производствените параметри се управляват чрез безжична комуникационна мрежа и компютър във всяка машина, а системата за високоточно позициониране контролира прецизното планиране на минните дейности.  Специално внимание бе обърнато и на въведените циклично-поточни технологии за транспорт на руда и откривка, в които през последните години са инвестирани 120 млн. лв.

В края на обиколката беларуските гости посетиха и Централна ремонтна база, където видяха как се ремонтират 130-тонните автосамосвали „БелАЗ“, които се произвеждат от завода в град Жодино.

Панагюрище

 
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.14841 )


Време за изпълнение: 0.0683 сек., 0.0082 от тях за заявки.