Новина: Образователни инициативи и профилактични прегледи в рамките на 16-та кампания за борба с рака на гърдата
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 10 октомври 2017 - 10:39:44

Д-р Топова, Пазарджик,

На 12-ти октомври  „Сдружение за онкоболни и приятели”, гр. Пазарджик  ще обяви старта на 16 – та поредна кампания за борба с рака на гърдата. За пореден път тя се провежда под патронажа на кмета на Община Пазарджик Тодор Попов.

От 12:00 ч. в ЦСРИ на лица с онкологични заболявания в гр. Пазарджик при отворени врати ще се проведе образователна инициатива от д-р А. Томова – Началник на І-во вътрешно отделение в Комплексен онкологичен център гр. Пловдив, член на най-важните научни дружества в сферата на световната и европейска онкология – ESMO, ASCO, BUON и БОД. Темата на презентацията ще бъде свързана със световния месец за борба с рака на гърдата, съобщи Мария Чергарова, председател на Сдружението.

От 13:30 ч. в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания ще започнат и безплатни за записалите се профилактични прегледи за рак на гърдата при хирурга д-р Копев по предварителен график. През месеца ще има прегледи при онколог-гинеколога д-р Досева с взимане на цитонамазка, при дерматолога д-р Методиева и при рентгенолога д-р Благова с ехографа и видеопринтера, които сдружението получи от дарителска кампания, подкрепена от вицепремиера и Министър на външните работи Екатерина Захариева. Пътуващият ехограф ще бъде позициониран навсякъде в Пазарджик и региона, където получим покана да отидем на място и има записани желаещи за над 10 профилактични прегледи на млечна и щитовидна жлеза, уточни Мария Чергарова. Цената  не е променяна - 10,00 лв. За сравнение, здравната каса не покрива ехографията на млечна жлеза и тя струва над 25,00 лв.
По време на 1миналогодишната кампании за борба с рака в Пазарджик и областта, д-р Благова откри два случая на рак на гърдата и много патологии на щитовидната жлеза, предимно доброкачествени.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.14907 )


Време за изпълнение: 0.0671 сек., 0.0082 от тях за заявки.