Новина: Младежкият воден парламент ще заседава в Белово
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
петък 27 октомври 2017 - 02:29:51

Белово

Седмата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент в България (МВП) ще се проведе в Белово от 27 до 29 октомври. Тази година темата е „Пътят на водата“ и ще фокусира вниманието на участниците върху водното богатство на Рило-Родопския масив и рационалното му управление в полза на обществото.
За участие във  форума  са  се  регистрирали  46 участници от 12 учебни заведения от цялата страната. В работата на МВП ще се включат и четирима представители на френския МВП и на Агенция по водите „Артоа-Пикарди“, Франция.

Сесията ще бъде открита на 27 октомври  в  14.30 ч.  в зала на СУ „Александър Иванов“ от кмета на Белово инж. Костадин Варев и от евродепутата Андрей Новаков. Поканени са и представители на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, на Министерството на образованието, РИОСВ и местния бизнес.
 
По време на сесията ще бъдат обсъдени възможности за участие в международни проекти и ще се приеме План за дейностите през 2018 година.  Акцент ще бъде и сътрудничеството с български и чуждестранни екологични институции и организации за съвместни действия по управлението и опазването на водите и водните екосистеми.

Инициативата „Младежки воден парламент в България“ стартира през 2011 г. с активното съдействие на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ с цел да мотивира и подпомага дейността на училищните и студентските формирования в областта на опазване на водите и водните екосистеми, както и да допринесе за ценностната ориентация на младите хора и за формиране на активна гражданска позиция по въпросите за управление дейностите на околната среда.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.15003 )


Време за изпълнение: 0.0699 сек., 0.0105 от тях за заявки.