Новина: Кметът на Батак е даден на съд за продажбата на имот за 2400 лева
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
понеделник 30 октомври 2017 - 12:58:48

Петър ПауновОкръжната прокуратура в Пазарджик внесе обвинителен акт в съда спрямо Петър Паунов, кмет на Батак, за превишаване на правата при продажба на част от държавен имот, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.
В качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, Петър Паунов е нарушил служебните си задължения, като е съставил и утвърдил акт за частна общинска собственост, с който променил собствеността на поземлен имот в местността "Язовир Батак", зона А, от държавна собственост в общинска частна собственост. Паунов не е зачел влязло в сила решение на Районен съд - Пещера, в сила от 12 юни 2014 г., с което имотът е признат за собственост на държавата чрез министерството на земеделието.

Според прокуратурата Паунов е набавил облага за общината и за трето лице, което е станало собственик на имота, в размер на 2400 лева. Също така той е целял да причини вреда на държавата, изразяваща се в неблагоприятно изменение в имотното състояние на земеделското министерство, и от това могат да настъпят неблагоприятни имуществени вредни последици – престъпление по чл. 282, ал. 2, пр. 2 във връзка с ал. 1, пр. 1 от Наказателния кодекс.

Петър Паунов е предаден на съд и за това, че е превишил властта си, като е внесъл предложение, от 12 септември 2015 г. до председателя на общинския съвет в Батак за продажба на имотa. Впоследствие имотът е бил продаден на трето лице за 2400 лева.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.15022 )


Време за изпълнение: 0.0668 сек., 0.0083 от тях за заявки.