Новина: Делян Пеевски управлява община Пазарджик, твърдят три партии
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
четвъртък 16 ноември 2017 - 12:14:58


dabg

Три политически сили - "Да, България", ДСБ и "Зелените" организират граждански протест под надслов "Кой управлява община Пазарджик". Местните лидери на политическите формации - Николай Янев, Христо Стефанов и Костадин Деянов, днес обявиха причините за протеста, формулирани като въпроси: Защо ремонтът на ул. "Ал. Стамболийски" не е извършен след обществена поръчка, а е възложен на фирма, с която общината има договор за текущ ремонт на улиците? Защо не са подменени с нови 19 дървета по булеварда? Защо паркингът на "Здраве" е даден на концесия, от която общината губи милиони? Защо сметището не е рекултивирано, като е пусната вече първата клетка от депото? Председателят на "Да, България" в Пазарджик Николай Янев определи определението на общината като порочно и даде отговор на въпроса от слогана на протеста - "Кой управлява Община Пазарджик". Той твърди, че това е Делян Пеевски, а Костадин Деянов допълни "и мафията".
Гражданският протест, организиран от трите партии, ще се проведе на 23 ноември, от 16:00 ч. до 19:00 ч. пред сградата на Общината. Организаторите заявиха, че не очакват повече от 100 човека, но "отнякъде трябва да се започне".

Запитан защо не сезира прокуратурата, след като счита, че общината се управлява непрозрачно и са допуснати закононарушения при ремонта на "Стамболийски", Николай Янев заяви, че няма работещи институции в България и ако прокуратурата е работеща, то да се самосезира. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.15137 )


Време за изпълнение: 0.0665 сек., 0.0075 от тях за заявки.