Новина: На „Перистера“ провъзгласиха новия Цар на виното в Пещера
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
четвъртък 01 февруари 2018 - 13:05:02

       
Пещера


Венцислав Зонев е новият Цар на виното в Пещера. Неговото вино получи най-висока оценка от професионалната комисия, съставена от технолози и дегустатори, работещи във „ВП брандс интернешънъл“. Те трябваше да изберат най-качествената напитка сред рекордните 29 проби. Подгласници на Зонев станаха Венелин Христев и Здравко Моллов. Поощрителна награда получи Георги Щерев.
Отличените винопроизводители бяха наградени от зам.-кмета Зехра Алиш, Секретаря на Община Пещера Борис Фолев и председателят на читалище „Развитие“ Верка Климентова. От 4 години двете институции – община и читалище, организират празника на виното съвместно. Иначе Цар на виното в Пещера се избира вече повече от 10 години, като инициативата е на читалището.
Цялото събитие се проведе на крепостта „Перистера“, където представители на местната власт, заедно с отец Иван, ритуално зарязаха лозето, спазвайки традицията на Трифоновден. За гостите на празника безплатно вино бяха осигурили от „ВП брандс интернешънъл“. А за настроението на всички се погрижиха самодейци от читалището, както и народния певец Николай Учкунов.
               
Пещера


               
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.15569 )


Време за изпълнение: 0.0727 сек., 0.0115 от тях за заявки.