Новина: Собственикът на питбула: Не виждам къде ми е вината
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
петък 02 февруари 2018 - 14:05:01


Питбула

Районният съд в Пазарджик в момента решава мярката за неотклонение на Димитър Михайлов от Мокрище, чийто питбул нахапа жестоко 3-годишно момченце, вследствие на което то почина. Прокурорът и адвокатът на Димитър Михайлов представиха своите гледни точки. Пред съдията говори и самият Михайлов:
"Аз кучето си го храня много добре, купувал съм редовно храна, изпращал съм хора до Варвара да купуват кокали специално за кучене, фенери съм купувал. Когато съм отсъствал, жената го е хранела редовно. Аз не виждам къде ми е вината! Кучето е било вързано, взел съм всички мерки, в двора сме правили сватби, никой не се оплакал, че го е захапало или лаело.", заяви Димитър Михайлов и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Адвокатът му се позова на свидетелските показания на четирима от осемте разпитани, които същи твърдят, че се е грижел за кучето си. Според адвоката  няма обосновано предположение, че може да се укрие и да извърши друго престъпление

Димитър Михайлов е осъждан и е реабилитиран, от 7-8 години няма регистрация за противообществени прояви.

От своя страна прокуратурата се позовава на  други свидетелски показания. Прокурорът изтъкна, че собственикът не се е грижел достатъчно за животното, често е отсъствал.

Двайсетина приятели, познати и роднини на Димитър Михайлов от Мокрище изчакват решението на съда, което трябва да излезе всеки момент. Близките на собственика на кучето заявиха, че ако бъде взета постоянна мярка за неотклонение, те ще обявят ден за протест. Според тях не Михайлов е виновен, а бабата и родителите на детето. Те твърдят, че майка му е проститутка, а баща му - нейн сводник в Германия. Детето пък вече е било вземано от "Закрила на детето", но бащата и майката са се върнали от чужбина, за да го отведат отново при бабата с цел да получават детските надбавки. Свидетели твърдят, че и преди детето е дърпало кучето за опашката и само намесата на собственика го е спасило.  Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.15581 )


Време за изпълнение: 0.0668 сек., 0.0077 от тях за заявки.