Новина: Между 10 и 20 сантиметра е снежната покривка във високите части на областта
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
неделя 11 февруари 2018 - 13:21:33

    
Пазарджик


Пътищата на територията на областта са нормално проходими при зимни условия, съобщават от Пресцентъра на  ОДМВР-Пазарджик.
Сняг превалява във високите части на региона, като на различните места снежната покривка варира между 10 и 20 сантиметра.
Всички дежурни екипи на полицейските управления и сектор "Пътна полиция" извършват непрестанно наблюдение на състоянието на пътната мрежа и подават регулярно информация в дежурните части на РУ, ОДМВР и РДПБЗН.
Поддържа се постоянен контакт с фирмите, ангажирани със снегопочистването, с общинските и областната управа, Областно пътно управление. 
Извършва се почистване на пътя Велинград-Юндола. Той е нормално проходим, а към момента за там важи ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.
Пътят Велинград-Сърница също се почиства и опесъчава. Трасето Белово-Юндола традиционно през зимния период е затворено за движение за автомобили над 12 тона и през него преминават само леки автомобили. Пътят е почистен и опесъчен, на места има надвиснали дървета и клони, които предстои да бъдат премахнати от обхвата на пътя.
На пътя Батак-Доспат има наложено ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета, а при обилен снеговалеж задължително придвижването трябва да става с вериги.

От Пътна полиция апелират към водачите да предприемат пътуване само с добре оборудван и технически изправен автомобил, да шофират с повишени внимание в планинските части и при необходимост от съдействие да сигнализиран незабавно на телефона за спешни повиквания- 112. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.15647 )


Време за изпълнение: 0.0630 сек., 0.0062 от тях за заявки.