Новина: Нови 56 стажанти от Гранична полиция днес положиха клетва
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
петък 27 април 2018 - 15:17:15


Клетва Пазарджик

56 стажанти от Главна дирекция «Гранична полиция» се заклеха да спазват Етичния кодекс на служителите в МВР. Тържествената церемония се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при


Академията на МВР в присъствието на заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов, директора на Главна дирекция «Гранична полиция» главен комисар Светлан Кичиков, ректора на Академията на МВР старши комисар доц.д-р Неделчо Стойчев. Сред официалните гости бяха още заместник-областният управител Петър Белчев, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев, началникът на отдел «Охранителна полиция» при ОДМВР-Пазарджик комисар Иван Дончев, директорът на полицейски център в Пазарджик комисар Стоян Зайков и заместник-директорът на ЦСПП-Казанлък главен инспектор Петър Петров. Присъстваха много родители, близки и приятели на стажантите, както и ученици от СОУ «Георги Бенковски» в Пазарджик.

С днешното полагане на тържествена клетва завършва първоначалното професионално обучение на бъдещите гранични полицаи, продължило в рамките на изминалите 27 седмици. Те са преминали през обща и специална полицейска подготовка, запознали са се с особеностите на наказателното право и процес, с административно-наказателната дейност и европейското законодателство. От тук нататък младите мъже и жени ще изпълняват своите задължения в зоните на гранично контролно-пропускателните пунктове в цялата страна. 


клетва ПазарджикНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.16134 )


Време за изпълнение: 0.0696 сек., 0.0088 от тях за заявки.