Новина: Детското полицейско управление от Пазарджик зае първо място в състезанието по полицейска лична защита
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
петък 27 април 2018 - 15:46:05


ДПУ Пазарджик

Децата от Детското полицейско направление в Пазарджик се класираха първи в дисциплината лична полицейска защита в рамките на Националното полицейско състезание на доброволците от Детско полицейско управление. Надпреварата се проведе вчера в Националната спортна академия.Състезанието премина в три етапа – лична полицейска защита, пътна безопасност и оказване на долекарска помощ на пострадал. В първата дисциплина най-добре се представиха участниците от ОДМВР- Пазарджик. Доброволците от НУ „Никола Фурнаджиев“ заеха призовото място сред общо 56 двойки. В комплексното класиране пазарджишките възпитаници заеха четвърта позиция сред общо 23 отбора от областните дирекции в страната.

На награждаването присъстваха главният секретар на министерството главен комисар Младен Маринов, директорът на ГДНП, главен комисар Христо Терзийски, зам.-директорът на ГДНП, ст. комисар Благородна Макева, Анжелина Тотева, съветник на министъра на МВР, Мартин Михел, полицейски аташе на посолството на Швейцария у нас, митрополит Герасим, и зам.-ректорът на НСА, проф. Николай Изов.

За децата беше организирана специална програма с демонстрации. Те имаха възможност  отблизо да видят как действат служителите от СОБТ, които демонстрираха как се залавят терористи и как се обезврежда взрив. Демонстрация по оказване на долекарска помощ и реакция на структурите на Пътна полиция при пътен инцидент представиха доброволци от БЧК, заедно с пътни полицаи. Най-голям интерес у децата предизвика срещата с четириногите помощници на полицаите – кучетата и конете.

Ръководството на ОДМВР-Пазарджик изказа благодарност към доброволците за изключително успешното им представяне и изрази специални благодарности към ръководството на НУ „Никола Фурнаджиев“, към класния ръководител и родителите на децата, към старши инспекторите от ОДМВР и РУ-Пазарджик  Мария Панайотова и Марияна Димитрова за положените усилия в подготовката за състезанието.

Програмата „Детско полицейско управление“ е с двегодишна история. В момента Детски полицейски управления има към всички Районни управления на МВР в страната. В тях се обучават над 4500 деца на възраст от 8 до 12 години. Там се усвояват знания и умения по оказване на първа долекарска помощ, лична защита, безопасност на движението по пътищата, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни знания, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.16135 )


Време за изпълнение: 0.0674 сек., 0.0081 от тях за заявки.