Новина: Мария Симеонова от 7 клас в ПМГ „ Константин Величков“ стигна до финалите в състезание по английски език Spelling Bee
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
сряда 02 май 2018 - 17:54:55


Мария Симеонова

    Седмокласничката Мария Симеонова от ПМГ „ Константин Величков“ победи в училищния и регионалния кръг, което я класира за националния кръг на Spelling Bee 2018. Състезанието се проведе на 28 април в гр. София. В него 32-ма състезатели от цялата страна  впечатлиха журито и публиката с перфектната си подготовка, издръжлива психика и невероятна концентрация в почти четиричасото изпитание по спелуване.


Мария Симеонова
   
Седмокласничката от ПМГ стигна до финалните кръгове, през които трябваше да произнася буква по буква и да превежда трудни думи от български на английски език. Заедно със своя ръководител -  г-жа Дима Боева, старши учител по английски език в гимназията, Мария Симеонова ще посети езиков лагер за една седмица в Банско през юли. Като подарък ученичката получи и  романа "Спасителят в ръжта" - издание на английски език.

ПМГ „Константин Величков“ участва за първи път в осмото издание на състезанието „Спелинг Бий“ (Spelling Bee), което прави успеха на Мария Симеонова още по-значим, тъй като тя се пребори с дългогодишни и опитни състезатели. С участието в подобни инициативи учителите по английски език в гимназията подобряват езиковите умения на своите възпитаници,  насърчават желанието им за изява и разнообразяват тяхното обучение.

„Участвам за първи път в Spelling Bee, сподели Мария. Харесвам това състезание, защото е чудесна възможност да обогатим своя речник по английски език и да се запознаем с нови хора. Уча непознатите думи не само вкъщи пред компютъра, но и докато съм в училище заедно с моите приятели, които ми помагат, и госпожата ми по английски Димитрийка Боева. Без нейната подкрепа не бих стигнала до тук!“Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.16168 )


Време за изпълнение: 0.0690 сек., 0.0082 от тях за заявки.