Новина: „С тениска на бала“ СУ „Св.Климент Охридски“ - Пещера изпрати своите абитуриенти, кметът Н. Зайчев им пожела да се завърнат като специалисти
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
петък 18 май 2018 - 21:49:14

 
Пещера


Кметът на Пещера Николай Зайчев бе гост на церемонията по изпращане на абитуриентите от СУ „Св.Климент Охридски“. Тази година зрелостниците от пещерската гимназия за първи път се включиха в кампанията „С тениска на бала“. Така училището изпрати своите абитуриенти с тениски вместо скъпи тоалети, а средствата предвидени за лъскави дрехи ще отидат в подкрепа на абитуриенти без родители. 21 момичета и момчета приеха поздрава на градоначалника за включването в тази благотворителна инициатива на Българския Червен кръст - "С тениска на бала", която за пета поредна година помага на абитуриенти без родители да продължат своето образование.
„Пожелавам ви да бъдете отговорни.Пред себе си, пред вашите родители. Да бъдете отговорни пред нашия град. Ще се радвам да ви видя като завършени специалисти, вече с висше образование да се върнете да работите като специалисти в Пещера“ каза на абитуриентите Николай Зайчев.
Зрелостниците благодариха на своите преподаватели и на класния си ръководител Иван Филчев. За първи път днес завършващите възпитаници на гимназията изпълниха песен за своето училище, написана от учителката по български език Нели Славова.

ПещераПещераНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.16273 )


Време за изпълнение: 0.0683 сек., 0.0109 от тях за заявки.