Новина: Крейг Бейли – с концерт в Пазарджик по покана на Общината
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
понеделник 11 юни 2018 - 14:33:42

Крейг Бейли 2018

Крейг Бейли, музикален директор и солист на оркестъра на Рей Чарлз, ще изнесе концерт в Пазарджик на 19.06.2018 г. по покана на Община Пазарджик, съобщи кметът Тодор  Попов.Спектакълът, който ще се състои в Лапидариума на Историческия музей, включва някои от незабравимите хитове, нареждащи го до най-ярките звезди и образци на съвременната американска и световна култура.

В проекта RAY ON MIND на американския музикант като солист ще партнира Петър Салчев, а акомпаниментът е на джаз триото Станислав Арабаджиев - пиано, Васил Хаджигрудев – бас и Емил Пехливанов – ударни.

Днес Крейг Бейли е един от малкото артисти, чиято музика от първо лице ни среща с таланта и енергията на великия Рей Чарлз. Нещо повече, авторската му музика в проекта го прави  достоен последовател на културата, която завинаги ще бъде белязана с имената на велики музиканти от ранга на Рей Чарлз. Роден през 1960 г. в Синсинати, щата Охайо, от ранно детство Бейли се запознава и интерпретира основни музикални направления, като Gospel, Classical, Soul and Jazz.   На 16-годишна възраст, той получава  стипендия в Cincinnati Conservatory of Music, свири в класически ансамбли, брас оркестри, симфонични оркестри и джаз ансамбли. През 1984 г. се дипломира, като бакалавър в Universty of Miami in Florida. През 1983 Бейли продължава обучението си при легендарния саксофонист Jackie McLean  в  Hart School of Music in Hartford Connecticut. Преподавател е в New York City school system.
Снимка от участието на Крейг Бели в Балчик 2017 г.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.16390 )


Време за изпълнение: 0.0591 сек., 0.0095 от тях за заявки.