Новина: Мулти култи китчън събития – на 16 и 22 юни – рязане на хартия с техниката витинанка и кухнята на Индия
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
петък 15 юни 2018 - 15:01:14

Витинанка

В програмата на „Пловдив –Европейска столица на културата“ има две събития през юни от проекта „Мулти култи китчън“, по който в Пазарджик се реализираха няколко интересни срещи с представяне на културата на различни етноси.
На 16 юни от 11:00 ч. в пространството на „Отсреща“, ул. Бетовен ще се проведе детска работилница „Heal the World”, която ще запознае участниците с украинското изкуство Витинанка. Събитието е подходящо за деца над 10 години. Входът е свободен, с предварителна регистрация на https://goo.gl/zT4WpM Демонстрациите ще се водят от талантливата украинка Анна Демянчук, която живее в Пловдив и работи като интериорен дизайнер. Изкуството витинанка е познато и в България -  от прегънатата няколко пъти тънка хартия се изрязват различни форми, наподобяващи цветя, животни и приказни герои за украса на рафтове, тавани, стени, прозорци. Съвременните изделия, изрязани от хартия, вече са художествено интерпретирани в изложби, декори, допълват интериора на обществени сгради, част са от полиграфическата продукция. 
Детските културно-образователни работилници „Heal the World” са част от съпътстващите събития към проект „Мулти култи китчън“ имащи за цел да запознаят най-малките с традициите и културата на различни народи.

На 22 юни от 19.30 до 22.00 часа в ресторант „Индия“, ще се проведе и събитие, посветено на индийската кухня и култура. Ресторантът е и първият отбелязан на карта, която ще показва места за кулинария и култура на различни етноси от Пловдив и региона.


През 2018 г. ще се осъществят още две събитията от инициативата Мулти Култи китчън – в Пазарджик през октомври, посветен на италианската кухня и култура, и през ноември в Пловдив.

Проектът „Мулти Култи китчън“ представлява поредица от събития, неформални общи срещи, инициативи с включване и активно участие на чуждестранната общност. Събитията се реализират в Пловдив и  Пазарджик през 2018 и 2019 г.
Мулти култи
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.16412 )


Време за изпълнение: 0.0639 сек., 0.0104 от тях за заявки.