Новина: Пазарджик отбеляза 126-та годишнина от Съединението
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
вторник 06 септември 2011 - 13:09:346911tp1.jpgЖителите и гостите на Пазарджик отбелязаха достойно 126-та годишнина от Съединението. На площад “Константин Величков” се бяха събрали много граждани - не само официални лица.
Програмата започна с изпълнения на Симфоничен оркестър Пазарджик. В началото на официалната част кметът Тодор Попов издигна националния флаг.
“Преди 126 години на този ден България изживява един от най-великите моменти в своята история. Само за няколко месеца българите показват че могат да се борят за осъществяването на националното си идеали. Съединистката идея минава през много разочарования и надежди, но никога не е изоставяна като първостепенна и неизбежна съдбовна цел на българите, живеещи от двете страни на Балкана”, заяви в словото си кметът на Пазарджик Тодор Попов. Днес е денят, в който можем да си спомним и да се поклоним пред делото на Константин Величков и свещеник Георги Тилев, Георги Консулов, Иван Войводов и Яков Матакиев, Иван Соколов, Тодор и Антон Мумджиев и Петър Зографски, каза още кметът.  В словото си той посочи, че “българите имаме нужда да препрочитаме историята и да изсичаме имената на героите, на великите мигове от нашата история. Това ни дава сила да вървим напред , изграждайки своето настояще”.
Сред официалните гости на тържествата в Пазарджик бяха евродепутатът и кандидат на БСП за президент Ивайло Калфин, 6911tp.jpgГинче Караминова - народен представител от ГЕРБ, д-р Дончо Баксанов, областен управител на област Пазарджик, председателят на Общински съвет Пазарджик Георги Йорданов, общински съветници.
Празничната програма продължава на площад "Константин Величков" с изпълнения на певците и танцьорите от Ансамбъл "Пазарджик", които преди дни се завърнаха от фестивал в Созопол, където за пореден път прославиха името на Пазарджик.6911h.jpg6911d.jpg   
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.166 )


Време за изпълнение: 0.0707 сек., 0.0099 от тях за заявки.