Новина: Два златни и един сребърен медал от световната купа на SKDUN за каратеките от СК „Тонус-спорт“
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
сряда 17 октомври 2018 - 12:45:25

Молдова

Като част от националния отбор състезатели на пазарджишкия СК „Тонус спорт“ взеха участие в Световна купа и Световно първенство на SKDUN/Шотокан Карате, които се проведоха в Молдова. В състезанията взеха участие над 1 800 каратеки от 30 държави, сред които почти всички европейски страни, САЩ, Русия, Индия, Сирия, Венецуела, Габон, Доминиканска република, Непал и други.
От СК” Тонус- спорт” участваха 7 състезатели. Пет от тях се състезаваха  в Световната Купа и 2-ма в Световното първенство.

Ето и класирането на състезателите:

В Световната Купа на  SKDUN

В  дисциплина    санбон кумите:
При 9-годишните:
1-во място и златен медал  за Ивелина Донова

При 10 -11-годишните:
2-ро място и сребърен медал за Виктор Минеков
6-то място за  Иван Тодоров

В дисциплина Шобу ипон кумите:

При кадети /15 год/:
1-во място и златен медал за Радост Гогова. Тя успя да защити титлата си от миналогодишното първенство  в Егер- Унгария, където в същата дисциплина стана  първа.

В дисциплина Ката:

 При 9-годишните:
6-то място за  Георги Василев
При 10- 11 годишните
4-то място  за Асен Присадов. Малко не достигна на нашия състезател  да се класира трети. За третото място се проведе преиграване от трима състезатели, които бяха с равни оценки, между които и Присадов.

Ето и участието ни в Световното първенство на SKDUN
В дисциплина Шобу ипон кумите:
При кадети/15 год./:
6-то място за  Кръстьо Барабаров.
  След като спечели първата си среща с много добра игра срещу представител на Азърбайджан, загуби в много оспорван двубой, с три продължения, от румънски състезател, с което бе спрян пътят му към медалите.

Радост Гогова и Кръстьо  Барабаров бяха включени и в отборите на България: кадети отборно момчета, кадети отборно девойки  и смесено отборно. Въпреки добрата им игра, отборите ни не стигнаха до призовите места, в световното първенство.

„Доволен съм от представянето на всички състезатели, като изказвам благодарност и на техните родители, без подкрепата на които, участието  ни в състезанията нямаше да се осъществи“, заяви сенсей Асен Василев – треньор на клуба. 
Тонус спортНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.16963 )


Време за изпълнение: 0.0443 сек., 0.0054 от тях за заявки.