Новина: Мулти Култи китчън представи Русия в Пазарджик
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
понеделник 29 октомври 2018 - 16:22:07

Руска вечер

Приятели на Русия и народите от бившата ОНД, руснаци, татари, грузинци и пазарджиклии, които обичат руската култура и кухня се събраха в поредното издание на Мулти Култи китчън на 24 октомври. Модератор и водещ на вечерта беше скулпторът и художник Маргарита Иванова. Тези срещи целят да представят от първо лице културата, историята, а и кухнята на даден народ. Участниците разказват за родината си, за родните места, за забележителностите, като всичко това е пречупено през личната им история.
Гостите на руската вечер имаха видео разходки в Москва, Санкт Петербург и Казан, представени от членове на Сдружение „Съотечественици“ с председател  Фания Шамилова. Маргарита Иванова разказа за посещението си в Крим по повод участието в Осмия международен керамичен симпозиум „Огнени цветя“. С красиви фотоси от Симферопол, Ялта, Севастопол и Балаклава тя „разходи“ гостите по кримските забележителности. Маргарита Иванова сподели и моменти от участието си в симпозиума, който се е провел в уникалната Никитска ботаническа градина. Съвместно със Спас Киричев са участвали със скулптурата „Дърво на познанието“. Всъщност, това е не просто скулптура, а цял огнен спектакъл пред зрители, които са присъствали на шоу с паленето на пластиката. Процесът на изпичане е бил ефектно представен чрез разтварящата се „облицовка“ на скулптурата.

Мулти Култи китчън срещите са свързани и с представянето на национални кухни, а гостите на руската вечер имаха възможност да се насладят на вкуса на сальодка, винегрет, салата „Оливие“ (по нашенски - руска салата). Под вещото ръководство на една от дамите всеки можеше сам да си направи пелмени, да ги свари и да ги дегустира, а имаше и достатъчно готови за опитване. По отрупаната с храна маса имаше още елда с гъби, пироги, блини, руска медна торта, маслена торта с мак, татарски чак-чак сладкиш – всичко изкусно подредено и с невероятен вкус! 


А изпитана рецепта за пелмени можете да намерите на следната връзка - https://www.edimdoma.ru/retsepty/6426-pelmeni 


Катя Бузник


Фотограф: Мария Баракова
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17016 )


Време за изпълнение: 0.0688 сек., 0.0087 от тях за заявки.