Новина: 21 ноември - Ден на християнското семейство
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
сряда 21 ноември 2018 - 17:35:45

"Нека бъде истински празник за душите със светли и красиви мисли, хармония и топлина в сърцата! Нека бликаме като извори! Нека щедро даряваме любов, усмивки доброта! Честит празник на семейството!
Да бъдем добри към семейството – мама и татко, сестрите и братята ни, приятелите, съседите. Да им кажем им по една блага дума, да им дарим усмивка!"
Това прозвуча в училищния ефир като поздрав от кръжок "Слово" към читалище "Пробуда" - Пазарджик. Училище и читалище с нов възрожденски дух бяха отново заедно на празник. Направихме радиопредаване с поздрави, стихове и песен към всички ученици и учители, което се чу в класните стаи на Средно училище "Димитър Гачев".


Пазарджик

Един уникален празник за християнчетата и мюсюлманчетата. Християнчетата от класа на г-жа Кочева събрали пари за почерпка на мюсюлманчетата и поканили родителите си и ръководството на училището да присъстват на мнима родителска среща. Когато отваряха вратите на класната стая, бяха приятно изненадани с тържество и почерпка - баница, сладки, бонбони. Учениците поздравиха майките и бащите си, гостите - директора г-н Стоянов и помощник директорите - г-жа Караминова и г-жа Върбанова-с рецитал на детски стихове, посветени на семейството. Песничката със закачлива мелодия: "Хей, хей, хей! Човекът без семейство не може да живей!" създаде атмосферата като на истински празник.

Да запалим огън край огнището и да стоплим нашите сърца с Любовта! Добро да изтича от ръцете ни и да напоява жадните. Мир, Хармония, Красота да внесем в душите си! Да подарим на човека до себе си усмивката, която разкрива чудния свят Единението!


Пазарджик

Пазарджик


Зорница Баракова,
секретар на читалище "Пробуда" - ПазарджикНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17120 )


Време за изпълнение: 0.0665 сек., 0.0088 от тях за заявки.