Новина: "Паленето на елхата" отново се превърна в празник на града
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
сряда 12 декември 2018 - 22:44:11

 
ПАЗАРДЖИК


Със символичното запалване на светлините на елхата в центъра на града на практика всяка година се поставя официалното начало на коледно-новогодишните празници и в Пазарджик.
И тази година Общината беше подготвила подобаваща за случая и възрастовите очаквания програма. Площадът пред театъра се изпълни с баби, дядовци, внуци и тхните майки и бащи, далеч преди началото на тържествената церемония.

Най-малките се забавляваха с героите от българския филм "Смарт Коледа", по-големите - с концерта на Папи Ханс, а за всички бе поздравът на кмета Тодор Попов, който пожела на децата и техните родители да получат най-големите подаръци, Бог да пази нашия град, здраве на всички и щастие през следващата година.
"Горд съм с това,което постигнахме за нашия град, горд съм с всички вас - децата на Пазарджик и техните родители. За мен беше чест да бъда кмет през последните 12 години. Но съм сигурен, че по-доброто ни предстои." Каза още кметът на Пазарджик , преди да постави началото на обратното броене.
 И отново по традиция освен програмата,  светлините на елхата и детския възторг кулмипнацията бе впечагтляващата заря.

За съжаление, и като че ли по традиция, и тази вечер бе белязана и от инциденти - два пожара изпепелиха къща и автомобил в Пазарджик. В предишните години за отбелязване са инциденти като този с падналата жена в пресушения фонтан или получилата гласност информация минути преди тържеството за осигуряването от бивш кмет на проститутки  за гостуваща делегация от побратимен град.  


Пазарджик

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17202 )


Време за изпълнение: 0.0703 сек., 0.0083 от тях за заявки.