Новина: В „Човеколюбие” отбелязаха 60-годишен юбилей на потребител на социалната услуга
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
четвъртък 17 януари 2019 - 09:57:14

На 9 януари 2019 г. членове на Социален клуб „Човеколюбие” отбелязаха 60-годишния юбилей на Захаринка Тодорова – клиент на социалната услуга. 


Човеколюбие

Захи е потребител на Центъра от години. Тя е пример за проява на човеколюбие и взаимопомощ – дава апартамента си за ползване на Сдружение „Човеколюбие” за предоставяне на социална услуга Защитено жилище,  защото иска да помага на хора в нужда. През 2011 г. по проект „Живот в общността”, реализиран с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд, жилището й се превръща в уютен дом за хора с психични проблеми, които изградиха и развиха умения за самостоятелен живот в общността.

В момента със Захаринка живее Гюргена С. от гр. Септември, която получи подслон и подкрепа от Центъра. Двете с радост посещават програмите на социалната услуга. Създадоха пълноценно приятелство и заедно се справят с ежедневието. Захи разви трудови умения и се грижи за чистотата в двора на Центъра и в неговите околности, срещу което получава възнаграждение. За своя юбилей тя купи торта и получи подарък от членовете на клуба. 

Анна ТиловаНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17342 )


Време за изпълнение: 0.0636 сек., 0.0063 от тях за заявки.