Новина: В „Хигия“ посрещнаха Деня на родилната помощ с две мъжки рожби
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
понеделник 21 януари 2019 - 15:31:09

Хигия

В Акушеро-гинекологичното отделение на Медицински комплекс „Хигия“ посрещнаха Деня на родилната помощ и Бабинден с две момченца – Павел и Исмаил. На празника в „Хигия“ гостуваха още кметът на Пазарджик Тодор Попов и директорът на РЗОК – Пазарджик Виолета Тодорова.
Отец Стефан отслужи тържествен водосвет, след което екипът на клиниката пресъздаде обреда с измиването на ръцете. С ритуала младите майки засвидетелстват уважение и почит към акушер-гинеколозите, а в по-далечно минало - към възрастните жени, които са бабували на родилките.
Хигия

“Горд съм, че работя с екип от изключителни професионалисти, отговорни и достойни хора, здрави и все така всеотдайни бъдете“, каза д-р Пламен Станев, завеждащ Акушеро-гинекологичното отделение.

„В МБАЛ „Хигия“ отбелязваме празника за 17-и пореден път. Оценявам положените усилия и високия професионализъм, които проявявате ежедневно. Пожелавам Ви да бъдете здрави, борбени и изпълнени с ентусиазъм“, обърна се към колегите си изпълнителният директор на МБАЛ „Хигия“ проф. д-р Стайко Спиридонов.

„Годината не ми тръгва леко, ако не присъствам на вашето тържество“, каза кметът на Пазарджик, Тодор Попов и предизвика аплодисментите на присъстващите. „Изпитвам благородна завист към това, което правите. Вие сте целунати от Бог. Бъдете благословени и позитивни и дарявайте радост и надежда на хората“, допълни кметът.

Цветя и поздравителен адрес към колегите си поднесе и председателят на регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и главна сестра на МБАЛ „Хигия“ Галина Цинигарова.
Хигия
higia_babin19b.jpg
Хигия, Тодор ПоповНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17359 )


Време за изпълнение: 0.0692 сек., 0.0093 от тях за заявки.