Новина: Четири медала от държавно първенство за джудистите от Спортното училище в Пазарджик
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
понеделник 11 февруари 2019 - 16:30:04

Джудисти Пазарджик

С четири медала от първото за годината държавно първенство се завърнаха джудистите от Спортното училище в Пазарджик.  Младите състезатели по джудо от Спортното училище в Пазарджик постигнаха завидни успехи на Държавното първенство по джудо, което се проведе през почивните дни в Перник.


При юношите и девойките младша възраст нашите джудисти се завърнаха с 4 медала и много добри постижения.

В категория до 40 кг шестокласничката Надя Джимова безапелационно надделя над своите съпернички и завоюва първото място. С това си постижение състезателката на Спортното училище доказа добрата школа и направи заявка за нови още по-добри постижения. 


Не по-малко повод за гордост даде и друг наш състезател – Звезделин Илиев се изкачи на най-високото стъпало на стълбичката и се окичи със златен медал, побеждавайки съперниците си в категория до 73кг.


Състезателите ни се завърнаха още с сребърен медал – на Мария Малинова в категорията до 44кг и бронз и трето място за Емил Вълчев в категория 55кг.
На това състезание Димитър Куртаков /кат. 66кг/ и Любомир Грозданов /кат. 42кг/ останаха пети в класирането при изключително силна и оспорвана конкуренция.


Осмокласникът Мариян Палев, който се състезава за първи път в групата на младежите до 21 години, успя да се класира седми. За него това е много добро постижение, тъй като съперниците му бяха доста по-големи на възраст, коментираха треньорите на пазарджишките джудисти Величко Серев и Виден Василев. Според тях Мариян е изключително упорит в подготовката си и неговите добри постижения при младежите тепърва предстоят.


От днес джудистите на Спортното училище започнаха упорита подготовка за следващите състезания.


Спортното джудисти ПазарджикНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17442 )


Време за изпълнение: 0.0443 сек., 0.0048 от тях за заявки.