Новина: В съобщенията от Местни данъци ще бъдат включени и данъкът за мпс-та, и стари задължения
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
сряда 13 февруари 2019 - 16:13:05

  
       ПазарджикСред първите пет в страната сме по събираемост на местни данъци и такси, посочи кметът Тодор Попов във връзка със стратиралата в община Пазарджик  данъчна кампания. Началото на плащането на местните данъци и такси (данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци) е поставено на 5 февруари.

Отстъпка от 5 %  ще има за всички собственици на недвижими имоти и автомобили, които ще платят своите задължения за 2019 година до 30 април. Касите на отдел „Местни данъци и такси" работят от 8.30 до 18.00 часа, без прекъсване.

До края на месец февруари данъчно задължените физически и юридически лица от община Пазарджик ще получат съобщения за размера на дължимите местни данъци и такси и сроковете за тяхното плащане. В данъчните съобщенията ще бъдат включени и задълженията за данък върху превозните средства, както и информация за неплатени задължения за минали години и начислените лихви,  описани по отделно за  всеки конкретен имот или превозно средство.

Всяко данъчно задължено лице има достъп до личната си информация в реално време през web пространството (интернет), по дефиниран от община Пазарджик начин (със съответните защити на личните им данни), като лицето може да извърши преглед на информация за: декларации, партиди, облози, лихви, наказателни постановления, фишове за глоби, актове.

Тодор Попов изказа благодарност към жителите на общината за това, че през годините са демонстрирали високо чувство за отговорност, плащайки своите задължения.  

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17450 )


Време за изпълнение: 0.0663 сек., 0.0090 от тях за заявки.