Новина: Мъж от Ракитово се е самопрострелял в крака
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
четвъртък 28 февруари 2019 - 13:23:38По невнимание и  неспазване на мерки за безопасност мъж от Ракитово се е самопрострелял със законно притежаван от него пистолет. Сигнал за случилото се е получен в полицейското управление във Велинград снощи около 19.30ч. от екип на


„Спешна помощ“. В къща в Ракитово те открили 60-годишния В.Н. с огнестрелна рана в областта на десния крак. Мъжът е транспортиран и настанен в МБАЛ-Велинград без опасност за живота. При проведеното разследване на служители от полицейското управление било установено, че мъжът притежавал законно боен пистолет „Макаров“. Във въпросната вечер той предприел действия да го почисти, но при неправилно боравене с оръжието се самопрострелял. Пистолетът и разрешителното му за носене и съхранение са иззети от служители на „Охранителна полиция“.
От службата „Контрол над общоопасните средства“ при ОДМВР-Пазарджик апелират към всички притежатели на огнестрелно оръжие да спазват стриктно мерките за безопасност при носене, съхранение или използване на оръжието. В противен случай освен носенето на наказателна и административна отговорност рискуват , както своя така и живота и здравето на околните.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17510 )


Време за изпълнение: 0.0680 сек., 0.0092 от тях за заявки.