Новина: „Пуканки“ е последната постановка от Мартенски театрален маратон
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 26 март 2019 - 12:40:52

Пуканки

В Деня на театъра - 27 март, Мартенски театрален маратон ще завърши с фотоизложба на сценична фотография, както и с дръзката постановка на Младежки театър "Приятели" - Пазарджик, която ще бъде преход към Младежкия театрален Фестивал "Океан от любов", който започва на 29 март.
В 18:30 ч. на 27 март, сряда, ще бъде открита фотографска изложба на Благовест Попов под името „Щастие на сцената в безименното номадство на театъра“.Благовест Попов  е завършил АМТИИ, специалност фотография  при доц. д-р Никола Лаутлиев. Работил е  в САЩ. Снима предимно сценична фотография, хуманистична фотография, изящно изкуство, портрети, концептуална фотография.
О 19 ч. е известната в цял свят и отличена с наградите "Баркли" и "Лорънс Оливие" комедия на Бен Елтън "Пуканки".  Тази "черна комедия" се отличава с ярка съвременност, криминална интрига и хаплива ирония по отношение на схемите в света на изкуството – киното, телевизията и т.н.
Брус Деламитри е холивудски ас, носител на "Оскар", в чийто объркан живот (той е пред развод, дъщеря му е полупобъркана и т.н.) се намесват двама млади влюбени серийни убийци Скаути и Уейн. Авторът противопоставя техните естествени и неподправени реакции на фалша в средите на изкуството.
"Пуканки" е подчертано съвременна комедия с горчив привкус, която показва обратната страна на славата и ни говори с човечност против насилието във физически и психически смисъл.
Автор: Бен Елтън;
Постановка: Александър Братоев;
Сценография: Теодора Лазарова;

Актьори:
Брус Деламитри - Г. Манчев, Ив. Пейчинов,
Уейн Хъдзън - Божидар Казаков,
Карл Брезнър - Николай Стоянов,
Велвет Деламитри - Виктория Михайлова,
Фара Деламитри - Антонина Манчева,
Брук Даниелс - Анджелика Йорданова,
Скаут - Зорница Ленгерова,
Бил - Йордан Гюрджеклиев.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17661 )


Време за изпълнение: 0.0724 сек., 0.0107 от тях за заявки.