Новина: До 23 април е срокът за номинации за Националната литературна награда „Милош Зяпков, до 10 май- за съпътстващия конкурс
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
сряда 10 април 2019 - 10:08:37

Милош Зяпков

Община Ракитово за девети път ще проведе конкурс за Националната литературна награда „Милош Зяпков”. Националната литературна награда „Милош Зяпков” се присъжда за поезия, хумор и сатира, проза – късите форми(разкази, есета), тъй като той е творил в тези жанрове.Тази година наградата ще се присъди за издадена през 2017 или през 2018 година книга. Издателства, литературни сдружения и съюзи могат да правят номинации за наградата, а присъждането ѝ ще се определи от петчленно жури. Авторите също могат да изпращат свои книги и без изрично изискване за номинация от издателство или съюз, уточниха организаторите. Крайният срок за получаване на предложенията в Община Ракитово е 23 април 2019 г. Награденият автор получава грамота, плакет и парична сума от 1500 лева.

Националната награда и наградите от съпътстващите конкурси ще се връчат на специално тържество в град Ракитово, което се провежда традиционно по време на Празника на града в началото на месец юли.


Националната литературна награда се съпътства от Конкурс на името на Милош Зяпков, който се обявява между учениците от Пазарджишка област в следните раздели:

за лирика: една награда от 100 лева
за хумор (фейлетони, басни, епиграми, мисли, афоризми, стихове): една награда от 100 лева;
за проза (разкази, есета): една награда от 100 лева

Приемат се предложения на непубликувани или на публикувани през 2018г. произведения.
Националната награда и наградите от съпътстващите конкурси ще се връчат на специално тържество в град Ракитово, което се провежда традиционно по време на Празника на града в началото на месец юли.

Срокът за получаване на предложенията е 10 май 2019г.

За участие в конкурса е необходимо авторът да изпрати:
за раздел лирика до 5 броя стихотворения
за раздел хумор до 10 броя епиграми, мисли, афоризми, басни (до 3 броя), стихотворения (до 3 броя), фейлетони (до 3 броя);
за раздел проза до 3 броя разкази или есета.
    В пратката е необходимо да има информация за имената на подателя, училището, в което учи, както и адрес, телефон или адрес на електронна поща за връзка.
    Творбите се изпращат на адрес:
4640 гр. Ракитово, ул. Ал. Стамболийски № 4
ОНЧ „Будилник 1898”, до Теодора Казакина - библиотекар
За литературния конкурс за ученици „Милош Зяпков”

За допълнителна информация – тел. 0897573162, bibl_budilnik©abv.bg.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17739 )


Време за изпълнение: 0.0679 сек., 0.0085 от тях за заявки.