Новина: Учители и ученици от 5 държави се срещнаха в гр. Кавадарци по проект „Да развием предприемаческите умения“, програма Еразъм +
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
петък 12 април 2019 - 17:17:44

  
Пазарджик


Между 23.03.2019 г. - 30.03.2019 г. в гр. Кавадарци, Северна Македония се проведе среща на учители и ученици по проект „Да развием предприемаческите умения“, програма Еразъм +. На срещата присъстваха представители, по двама учители и шестима ученици от всички страни, участващи в реализиране на проекта: България, Испания, Румъния, Турция и Северна Македония. СУ „Д-р Петър Берон“ бе представено от г-жа Станка Пашова – директор на училището, и г-жа Пенка Тинчева – координатор на проекта за България.

Домакин на проявата бе ООУ „Димката Ангелов Габерот“ – с. Ваташа. Проектните дейности включваха лекции и презентации, свързани с развитието на предприемаческите умения на учениците, дискусии относно професията предприемач и посещение на компании в гр. Кавадарци като частна винарна, компания за дигитален маркетинг-стартъп, печатница, завод за производство на безалкохолни напитки, минерална вода и македонско пиво, произвеждано по лизенз на „Синалко“, Германия.

Участниците в срещата посетиха и кметството на община Кавадарци, гр. Охрид, Охридското езеро, каньона Матка, столицата Скопие, местни църкви, манастири и паметници на културата.

Топлото гостоприемство на домакините, интересната програма и ползотворното сътрудничество на екипите доведоха до създаване на приятелства между връстници.

Станка Пашова


.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17756 )


Време за изпълнение: 0.0645 сек., 0.0062 от тях за заявки.