Новина: Алеята на 10-те най-добри спортисти по идея на Рени Камберова и площадка за скейт тренировки бяха открити в парк "Писковец"
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
четвъртък 25 април 2019 - 13:27:19

 
Пазарджик


В най-новия парк на Пазарджик в района на местността "Писковец" официално бе открита  Алея на 10-те най-добри спортисти на общината. Тя е реализирана по идея на Рени Камберова – почетен гражданин на Пазарджик и председател на Сдружение “Пазарджик спортува”.

Изключително важно е да знаем колко труд полагат нашите спортисти и да знаем, че за миналата година те ни донесоха 1500 медала.
Пазарджишките клубове са едни от най-добрите в България и те го показват всяка година с всяко състезание.
За нас е много важно те да знаят, че ние се гордеем с тях и така се роди идеята да поставим снимките на най-добрите - 10 спортисти за годината някъде на видно място, така че хората да ги познават и разпознават.  Така златното момиче на българската художествена гимнастика поясни идеята си в приветствеието си към присъстващите.

По този начин легитимираме всички тези момчета и момичета, които с труда си, с усилията си, с амбицията си са направили така че да реализират своите мечти и което е по-важното - да дадат добър пример на техните връстници, внесе още пояснения кметът на Пазарджик Тодор Попов.
Той благодари на всички състезатели, треньори и всички ангажирани със спорта деятели  в общината и в клубовете. Специални благодарности получи и Ренета Камберова за генерираната  идея.
От тук нататък тези модели трябва да стават задължителни в Пазарджик: на поведение, на амбиция и на реализация. Трябва да се знае, че ние подкрепяме тези модели на публично поведение на младите хора, които са свързани със спорта и себереализиране чрез труд и полагане на усилия.
 Защото виждаме как благодарение усилията на нашите момчета  и на техния треньор във волейбола, градът се обединява около тази кауза. Тоест, ние всички трябва да работим така, че във всеки един спорт и във всяка една дейност, която вършим с млади хора, ние да се обединяваме, да ги подкрепяме, да ги мотивираме още повече, да ги подпомагаме финансово, логистично и приятелски, за да добиват още повече самочувствие и да дават най-доброто от себе си.
Затова аз, целият мой екип и начело с Рени ще продължим в този дух, увери кметът.
 
Алеята е дълга 8 метра и висока – 2 метра, с формата на дъга и е изработена от неръждаема стомана. В нея са разположени 12 пана със снимките на 10-те най-добри спортисти за 2018 година, треньорът на годината и отборът на годината. Всяка година снимките ще се сменят след декемврийската класация.

Непосредствено след това бе открита и  площадка за скейт тренировки, за която настояваха младежите, практикуващи любимия си спорт на Тортата и други неподходящи за целта места.
ПазарджикПазарджикНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17846 )


Време за изпълнение: 0.0726 сек., 0.0106 от тях за заявки.