Новина: Съветниците почетоха паметта на Виолета Гиндева и Петьо Ковачев с едноминутно мълчание
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
четвъртък 25 април 2019 - 17:07:28

 
Пазарджик


По предложение на председателя  Хари Харалампиев днешното заседание на местния парламент започна с едноминутно мълчание.
Нека почетем паметта на голямата българска актриса Виолета Гиндева, а както всички помним,  тя беше и зам.-кмет на Община Пазарджик, да отдадем своята почит и към един от най-добрите футболисти на Пазарджик - Петьо Ковачев, покани своите колеги адв. Харалампиев. Той добави да бъде отдадена почит и на жертвите на терористичните актове в Шри Ланка.
Непосредствено след това последва размяна на реплики с общинския съветник Благо Солов, който предложи да отпадне точката  "Питания", след като на предишните две заседания кметът Тодор Попов отсъстваше. Хари Харалампиев припомни, че в Правилника  е предвидена и възможността да се правят и писмени питания, но прогнозира, че ако се правят такива, съществува опасността да проличи граматическата грамотност на голяма част от съветниците.
Благо Солов оттегли предложението си, тъй като Тодор Попов го увери, че няма други служебни ангажименти, ще остане до края на заседанието и ще отговаря на питанията.
Единодушно съветниците гласуваха за създаването на временна комисия за номиниране на кандидати за удостояване със званието "Почетен гражданин на Пазарджик и общината".
В нейния състав влизат председателят на Общинския съвет, кметът, председателите на постоянните комисии, председателите на представителните групи и излъчени представители на местните печатни и електронни медии. 
.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17847 )


Време за изпълнение: 0.0639 сек., 0.0084 от тях за заявки.