Новина: ЦСРИ за онкоболни в Пазарджик отбеляза 8-та си годишнина
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
четвъртък 02 май 2019 - 13:10:20

Онкоцентърът

С аплодисменти в памет на един от основателите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания – проф. д-р Стайко Спиридонов, започна днешното тържество по повод 8-та годишнина на Центъра. По този начин събралите се на тържеството отдадоха своята почит към делото на проф. Спиридонов, който е не само един от инициаторите за възникването, а и спомоществовател на дейността на Онкоцентъра в Пазарджик.


Онкоцентърът

Първият в страната Център за онкоболни е вече устойчива дейност и винаги е имал подкрепата на община Пазарджик, посочи кметът на Пазарджик Тодор Попов. Заместник-областният управител на Пазарджик Петър Белчев пожела  повечето посетители на центъра да са изключително за профилактични прегледи. Гост на тържеството беше и Гинче Караминова, която е сред първите, подкрепили инициативата за Онкоцентъра. Тя подчерта, че Онкоцентърът не би бил възможен без ентусиазма на председателя му Мария Чергарова. Гинче Караминова сподели радостта си от това, че има излекувани жени, които навреме - при прегледи в Центъра за онкоболни в Пазарджик, са констатирали заболяването и то е било овладяно.

 Множество поздравителни адреси получи днес екипа на ЦСРИ за лица с онкологични заболявания. Представена беше и ретроспективна презентация за дейността и успехите през изминалите 8 години.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17872 )


Време за изпълнение: 0.0662 сек., 0.0082 от тях за заявки.