Новина: Празник за абитуриентите от ПГСА – Пазарджик
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
сряда 15 май 2019 - 16:22:29

ПГСА

С Празник на абитуриентите на ПГСА-Пазарджик учители и ученици, специални гости и родители изпратиха зрелостниците от класовете на преподавателите Георги Чифчиев и Рангел Енев, които минаха под арка от цветя.
   Инж. Стоянка Харалампиева – заместник–директор на ПГСА, поздрави абитуриентите за това, че са предпочели училището преди години, изказа благодарност към учители и родители, към партньорите на гимназията. Инж. Харалампиева подчерта, че в училището зрелостниците са получили безценни знания и умения, професионални напътствия, житейска мъдрост. Пожела на абитуриентите успешно представяне на държавните зрелостни изпити и на държавните изпити за придобиване на професионална квалификация. В словото си инж. Харалампиева подчерта, че на младите хора им предстои много и сериозна работа, която трябва да извършват с мисъл, с чест. „Стремете се към достойно съществуване, не пренебрегвайте родителите и приятелите си, мечтайте за реализация в родината, за да сте до близките си, за да работите за просперитета на България! Пред Вас са нови хоризонти, нови цели и мечти... Бъдете искрени, силни и трудолюбиви! Бъдете горди с Професионална гимназия по строителство и архитектура!“ –каза още инж. Харалампиева.

Главният архитект на Община Пазарджик Кръстьо Танков, и председателят на Сдружение „Тракия“ Николай Добрев бяха сред официалните гости, уважили празника в ПГСА.  Николай Добрев връчи ученици, които са отличени в националния кръг на състезанието „Най-добър млад строител – Албен Таратаев от 11. а клас, Станимир Чолаков от 11. а клас, Валентин Божков от 11. в клас и Виктор Бонев от 11. в клас. На 4 юни момчетата ще представят страната ни в Австрия – в международния етап на проявата.
ПГСА

Грамоти имаше за най-активните членове на Ученическото самоуправление. Наградени бяха и талантливите ученици, отличени в творческия конкурс „Аз мога повече”, който традиционно се провежда в навечерието на 24 май, в инициативата „70 години от създаването на НАТО“, в състезанието „Футуристични сгради“. Инициатори на трите проекта са преподавателите Любомира Петрова, Стоян Плачков, Рангел Енев, инж. Олга Хрисчева.

Ежегодно в гимназията се връчва отличието „Най-добра строителна фирма”. Тазгодишният носител е  „ВАЛДАНИ“ ЕООД. Имаше награди и за „Най-добър родител” – това са родителите на  Велко Пагурев, Георги Кърпаров, Иван Асенов от 12. а клас и на Даниел Вуков от 12. в клас.

А за спомен на всички зрелостници инж. Харалампиева връчи знака на училището.

ПГСАНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17948 )


Време за изпълнение: 0.0679 сек., 0.0085 от тях за заявки.