Новина: Кметът: Пазарджик е всеки един от нас! Той се развива с нашето желание да бъдем по-добри, да постигаме целите си! (снимки от празника)
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 21 май 2019 - 13:32:17

Пазарджик

Празникът на Пазарджик за поредна година събра жителите и гостите на площад „Константин Величков“. Празникът уважиха народните представители Десислава Костадинова, Десислава Тодорова, Надя Крисурска, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев,  кметът на Пещера Николай Зайчев.


Jfof, Mfmfl

„Пазарджик е всеки един от нас! Той се развива с нашето желание да бъдем по-добри, да постигаме целите си, да живеем стойностно. Така, както са завещали предците ни – с кураж, далновидност и самочувствие.
За мен, като кмет на този град на Пазарджик, е особено задължаващ фактът, че вече 12 години, имам възможността, в красивия пролетен ден, когато почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена, да изживея настроението и емоцията на празника заедно с вас, скъпи съграждани! Горд съм, че нашият град е общност от хора -  сетивни за предизвикателствата на днешния свят, които не спират да градят и да се развиват“. Това каза в празничното си слово кметът на Пазарджик Тодор Попов, след като приключи церемонията по издигане на знамето на Пазарджик под звуците на химна на Пазарджик.


210519zname_v.jpg

В словото си кметът акцентира на няколко успешни дейности и практики:
„През последната година в Пазарджик бяха довършени дейностите в образователната инфраструктура с реновирането на последните 5 училища. Продължихме  санирането на заложените обекти по " Региони в растеж". Успяхме да обновим още два големи квартала ( около Болницата и Моста на Лютата). Благодарение на добре свършената работа и добрата среда тук, привлякохме значими инвестиции, които дават на града и общината над 2000 работни места. Уверявам ви, че аз и моят екип полагаме огромни усилия за доизграждане на добрата физическа среда с редица значими инфраструктурни проекти, които ще бъдат реализирани до края на годината. Всичко това ни дава основата и самочувствието да надграждаме в сфери, които ни откриват нови хоризонти – спорт, култура и образование. Това е нашето бъдеще!
Горд съм с нашите деца от спортните клубове, които завоюваха над 1500 медала в различни дисциплини, с категоричните успехи на волейболния ни клуб който спечели Купата на България и е вицешампион на страната, с футболния ни отбор, който вече е сред съставите на професионалната лига.
Гордея се с достиженията на всички наши таланти, които отстояват призови позиции в училищни олимпиади, във фестивали и конкурси. С хората на културата – нашият интелектуален елит, който е гарант за това, че градът ни пази духа на традициите, но и живее адекватно в настоящето.
Това е моята истинска мотивация да продължавам заедно с вас да работя за реализирането на политики, които ми дават основание да смятам, че по-доброто за нашия град предстои!“


Пазарджик

Н. в. пр. пловдивският митрополит Николай отслужи празничен водосвет


Духов оркестър

Празничната програма започна с изпълнение на Духовия оркестър

Шествието от църквата "Св. св. Константин и Елена" до центъра на Пазарджик мина под звуците на изпълнения на оркестъра на ВВС


АлбенаНа сцената на площад „К. Величков“ излязоха децата от балетни и танцови школи от Пазарджик. Концертът започна с изпълнения на ПТС „Албена“АЛБЕНА

ПазарджикПразничната програма довечера продължава с:
18.30 ч.  ХГ „Станислав Доспевски” – Юбилейна изложба на Величко Минеков, 90 години от рождението на скулптора

19.00 ч.  парк „Острова” – Концерт на оркестър „Орфей”

20.00 ч.  площад  „Константин Величков” - Вечерен концерт  с участието на Надежда Александрова, Боро Първи, Мария Илиева, Васил Найденов
Празнични илюминации.

ПазарджикНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.17989 )


Време за изпълнение: 0.0695 сек., 0.0090 от тях за заявки.