Новина: Кметът оттегли наредбата за домашните животни, иска да се чуят всички заинтересовани страни с техните аргументи и предложения
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
петък 31 май 2019 - 16:02:24

Пазарджик


На вчерашното заседание на общинския съвет кметът Тодор Попов оттегли точката за разглеждане и гласуване на проект на Наредба за отглеждане на животни на територията на Община Пазарджик.
Той се аргументира така:
" Много драми се получиха с тази наредба - имам предвид, че тя засяга широк кръг лица и моето скромно мнение на базата на сигналите, които получихме, е, че трябва да се даде още време, експертите да я обмислят още по-добре, да  чуем всички заинтересовани страни с техните аргументи и предложения. За да можем да внесем един  нормативен акт, който балансирано съобразява както законовите промени, които настъпиха, така и интересите на тези хора, свързани с тези по-деликатни дейности - отглеждането на домашни любимци.
Затова съм си позволил да я оттегля тази точка, за да можем да си дадем още време  и да поработим по нея. И живи и здрави наесен ще се занимаваме с тези проблеми. Дето се казва, половината град е от гълъбари, другата половина - от кучкари, трябва да се тачат тези хора, да чуем техните аргументи. И на мен ми се струва леко странно да броим на хората гълъбите, но такива били изискванията на закона.
Считам, че не сме готови още, за да можем аргументирано да предложим нещо балансирано. Затова ще си дадем още време."
.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.18067 )


Време за изпълнение: 0.0681 сек., 0.0087 от тях за заявки.